Set within a changing local context of modern and traditional houses, this new build home embodies a strong contemporary design that is both sympathetic to its predecessors while maintaining its own identity.

Characterised by a delicate timber clad roof form sitting lightly on a foundation of white render and stone. The roof is a re-imagination of the existing roofscape and has been designed to allow the mass to step down to the south and east of the site. The use of high level south facing windows maximises solar entry while increasing the privacy from the road.

The entrance sits at a half level between the ground and first floor, this allows building mass to follow the topography of the site resulting in a street frontage appropriate to its context.

An open staircase accessed from entry level ties the ground and first floor together. The arrangement of the ground floor and first floor is reverse to allow for elevated sea views from the main living space, while the bedrooms open up to intimate garden spaces.

Cassell Tarring’s considered and functional approach to sustainability means that the resulting building is anchored in its environment by virtue of local knowledge and materials.

  • Architect
  • Project Manager
  • Interior Designer
  • Structural Engineer
  • Quantity Surveyor
  • Main Contractor
  • Photography
  • Cassell Tarring
  • Cassell Tarring
  • Cassell Tarring
  • Martin Perry Associates
  • HartQS
  • Doyle & Whitley
  • Dan Fisher

NEXT PROJECT